ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές ερωτήσεις για την επισκευή, συντήρηση και πώληση φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων.

Γενικές ερωτήσεις.

Τι είδους αυτοματισμούς γραφείου επισκευάζεται ?

Επισκευάζουμε αυτοματισμούς γραφείων όλων των κατασκευαστών που διακινούνται στην ελληνική αγορά όπως Canon, RICOH, PANASONIC.

Χρειάζομαι μόνο διάγνωση της βλάβης της συσκευής μου πριν αποφασίσω για την επισκευή ;

Φυσικά, κανένα πρόβλημα. Παρακαλούμε φέρτε μας τη συσκευή σας ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με e-mail.

Έχω πολλαπλές βλάβες με περισσότερες συσκευές, μπορώ να έχω μια καλύτερη οικονομική και τεχνική προσφορά ;

Ασφαλώς, τηλεφωνείτε η στείλτε μας e-mail για να μας περιγράψετε το ζήτημα που σας απασχολεί και εμείς θα διερευνήσουμε τι είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για εσάς.

Ε-mails για βλάβες. 

Μπορώ να στείλω ερωτήματα μέσω e-mail για όλους τους τύπους αυτοματισμού γραφείων ;

Μπορείτε να στείλετε e-mail για τους κατασκευαστές και τα μοντέλα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας. Εάν έχετε ερωτήσεις και η συσκευή σας δεν αναφέρεται στη λίστα των προϊόντων μας η γραμματεία θα σας συνδέσει με τους τεχνικούς μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Τι θα πρέπει να συμπεριλάβω όταν υποστείλω τη συσκευή μου προς εσάς ;

Χρειαζόμαστε μόνο τη συσκευή σας. Δεν πρέπει να περιλαμβάνονται εξαρτήματα και η αρχική συσκευασία, καθώς αυτό θα αυξήσει μόνο το κόστος αποστολής. Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες χρειαζόμαστε θα παρέχονται από τη φόρμα αλληλογραφίας.

Άψητο αντίγραφο

Το άψητο αντίγραφο θα το παρατηρήσει κανείς μόνο στα laser μηχανήματα και το καταλαβαίνει κανείς καθώς, πιάνοντάς το με το χέρι, αφήνει μαυρίλα στο χέρι. Το πιο πιθανό αίτιο για το στραβό αντίγραφο είναι ο φούρνος.

Συνήθη συμβάντα

Το χαρτί εκτυπώνεται λευκό λευκό

Αυτό σημαίνει συνήθως πως  τελείωσε ο γραφίτης ή το μελάνι σε ένα φωτοαντιγραφικό, πολυμηχανημα, στο εκτυπωτή ή στο φαξ.

Αχνό αντίγραφο

Αχνό είναι ένα αντίγραφο στο οποίο το εκτυπωμένο είδωλο μόλις που φαίνεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη γραφίτη ή μελάνης, δηλαδή στο ότι ο γραφίτης ή η μελάνη έχει σχεδόν τελειώσει. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί να οφείλεται σε λερωμένα οπτικά μέρη όπως είναι οι καθρέπτες και το laser

Σκούρο αντίγραφο

Σκούρο είναι ένα αντίγραφο που είναι πολύ έντονο σε σχέση με το πρωτότυπο και έχει ένα σκούρο υπόβαθρο (background). Μπορεί να οφείλεται στη μονάδα τροφοδοσίας γραφίτη, στη μονάδα τυμπάνου ή ακόμη και στη μονάδα του scanner.

Ενδείξεις βλάβης

Μαύρο αντίγραφο

Μαύρο αντίγραφο είναι αυτό που δε ξεχωρίζεται το τυπωμένο μέρος του ειδώλου από το υπόλοιπο χαρτί. Αιτία για το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι η μονάδα του τυμπάνου, ο φούρνος κ.ά.

Εμφάνιση γραμμής στο αντίγραφο

Η γραμμή στο αντίγραφο μπορεί να είναι οριζόντια, κάθετη, λευκή ή μαύρη. Συνήθως οφείλετε στο φούρνο, το τύμπανο, τα οπτικά μέρη  αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά αίτια στα οποία οφείλεται η βλάβη.

Επανεκτύπωση

Επανεκτύπωση έχουμε όταν ένα μέρος του ειδώλου που είναι τυπωμένο πάνω στο χαρτί επαναλαμβάνεται και τυπώνεται στο χαρτί περισσότερες από μία φορές. Αιτία συνήθως είναι το τύμπανο ή ο φούρνος.